Camping

Oavsett om det är tältcamping, husvagnscamping eller till och med hyra stugor, bungalow eller husbilar, är Spanien ett land med massor av möjligheter för campare. Det finns oändliga möjligheter av både vidsträckta campingplatser med hög densitet,  små trånga campingar mellan fritidsparker och höghus, längs de mest populära delarna av de spanska kusterna.

Campa vid den spanska kusten

Det finns gott om attraktiva småskaliga campingplatser i hela Spanien, och för att finna dem är det tumregeln att söka någonstans mer än fem kilometer från kusten.

Precis vid kusten finns det några dolda pärlor, bara om du vet vart du ska leta efter dem.

Det skulle vara destruktivt att här ge en lista över de små attraktiva och obesökta campingplatserna på den spanska kusten, eftersom det då kan leda till att det snabbt blir trångt med folk som söker de här okända campingplatserna. Däremot kan vi givetvis ge er tips på hur ni enklare kan finna dem.

Om det är en camping vid kusten som du absolut söker efter, följer här några saker du bör ha med i din planering:

  • Undvika de mest trafikerade turistorterna vid den spanska Medelhavskusten
  • Undvik områden nära en motorväg eller inom 40 minuters bilresa från Barcelona, ​​Valencia, Alicante eller Malaga.

Det finns fortfarande en del mindre attraktiva kuststäder vid områden på den spanska Medelhavskusten mellan de urbaniserade områdena. Detsamma gäller längs Spaniens sydliga Atlantkust, väster om Gibraltar, här kan ni hitta massa guldkorn, speciellt vid Costa de la Luz som sträcker sig upp mot Portugal och staden Huelva.

Längs Spaniens medelhavskust finner ni ett antal naturparker (det här är som nationalparker, som endast förvaltas av provinserna). Områderna här är strikta – eller menade att vara så, vilket därmed utesluter utveckling av stora campingplatser. De som existerar camping i områdena på en mer mänsklig skala som smälter in bra i landskapen.

Bästa urvalet av liten kustcamping i Spanien finner ni på Spaniens nordvästra kust. Det finns gott om möjligheter att campa på eller nära kusten i provinserna Asturien och Galicien. och till och med i mindre utsträckning i den västra delen av Cantabria.

Västra Asturien och Galicien, är förnärvarande till stor del utanför turistleden – förutom pilgrimer som går till Santiago de Compostella. Här finns inte så många XXL-campingplatser, men även i dessa områden behövs varningstecken. Inte självklart, spanska själva njuter av camping, och från april till oktober, och speciellt under sommarmånaderna, tar många spanjorer möjlighet att leda ut ur städerna och njuta av en helg i landet eller på kust. Följaktligen kan campingplatser som är relativt övergivna från söndagskväll till torsdagskväll plötsligt bli fullbordade på fredagskväll och lördagskväll; så för turister och andra besökare med mer tid att spendera, är det ofta bäst att undvika att nå en campingplats sent på fredagen eller på lördag, eftersom det finns en verklig risk för att den blir full – eller som inte är mycket bättre, i stort sett full, så att de enda utrymmena kvar är de minst attraktiva, de bredvid restaurangen eller ett duschblock eller dammsugarna. Hela helgen pheonomenon kan inkludera campingplatser någonstans vid kusten, utom i de avlägsna platserna ….. och det finns inte många av dessa i Spanien. Observera att camping på stranden i allmänhet är olaglig i Spanien. Dessutom, under sommarmånaderna, är också övervakning av campervagnar ofta ofta olagligt, utanför reglerade områden eller campingplatser. men under resten av året, när turistsäsongen är över, kommer några platser att klaga på några husvagnar som hålls uppe på en ödmjuk strandpark. Tvärtom kan ett fåtal lågsäsong campare ta med ett litet företag till lokala affärer, barer och restauranger, även om de parkeras gratis.